27. zasedanje Skupštine opštine Bačka Topola

Foto: IC/TK

Treći rebalans budžeta opštine Bačka Topola usvojen je na današnjem, 27. zasedanju Skupštine opštine. Nakon izglasane odluke odbornika, novi budžetski okvir uvećan je za 30 miliona dinara i sada iznosi 1.774.000.000 dinara. Ovim rebalansom opštinske kase izvršena je elokacija sredstava u skladu sa realnim potrebama, planira se veće ostvarenje prihoda, a u treći rebalans ugrađena su i sredstva koja su dodeljena od strane Ministarstva rudarstva i energetike i to u iznosu od 10 miliona dinara, za sprovođenje programa energetske efikasnosti. Za ovaj program iz budžeta opštine izdvojena je identična suma, tako da je ukupna vrednost projekta 20 miliona dinara. Sredstva će biti povećana i za stipendije sa 5 na 8 hiljada dinara, dok u slučaju deficitarne struke sa 12,5 na 16 hiljada dinara.
Usvojena je i odluka o umanjenju utvrđene prosečne cene merkantilne pšenice za ovu godinu, koja se inače primenjuje kod određivanja visine samodoprinosa, sa 37 na 18,58 dinara. Lokalna samouprava je i ove godine izdvojila 15 miliona konkursnih sredstava za ruralni razvoj na području opštine. Za konkurs je i ovoga puta vladalo veliko interesovanje, a pristigle prijave trenutno su u procesu razmatranja.
Danas je usvojen i predlog na Plan upravljanja prirodnim spomenikom vrtne arhitekture Park u Bačkoj Topoli do 2032. godine. Planom je predviđena revitalizacija parka, a u toku je priprema projektno – tehničke dokumentacije.
Takođe je dnevnim redom današnje sednice razmatran, a potom i usvojen predlog o obrazovanju Drugostepene izborne komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica.
Izvor:

IC/TK

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare