Dodeljena bespovratna sredstva za preduzetnike i mikro preduzeća

U lokalnoj samoupravi opštine Bačka Topola, danas je održano svečano potpisivanje ugovora sa 13 odabranih privrednih subjekata koji će biti podržani putem Prvog Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme. Ovaj konkurs, realizovan kroz nedavno formirani budžetski Fond za razvoj preduzetništva, predstavlja značajan korak ka jačanju malih preduzeća u regionu. Ukupan iznos od 1.200.000 dinara biće raspodeljen među nagrađenim preduzetnicima.

Predsednik opštine Bačka Topola, gospodin Adrian Satmari, srdačno je pozdravio predstavnike malih preduzeća tokom ceremonije potpisivanja ugovora, naglašavajući da je osnovni cilj ovog programa podrške unapređenje kapaciteta malih preduzeća i stvaranje pozitivnog ambijenta zajedništva i uzajamne podrške u lokalnoj privredi.

Ovim povodom, predsednik Satmari je izrazio posvećenost opštinske uprave u pružanju podrške razvoju lokalnih preduzeća i najavio da će slične inicijative biti nastavljene i u narednim godinama. Poseban naglasak stavljen je na planiranje bespovratne pomoći za 2024. godinu, pri čemu će se posebna pažnja usmeriti ka preduzećima koja zapošljavaju do 10 radnika, sa prihodom od oko 700.000 dinara.

U svom obraćanju, predsednik Satmari je pozvao privredne subjekte da aktivno učestvuju u procesu, pružeći svoje predloge i sugestije koje će doprineti unapređenju saradnje između lokalne samouprave i poslovnog sektora. Ova otvorenost za dijalog i saradnju ima za cilj kreiranje efikasnijih mehanizama podrške i pomoći za lokalne preduzetnike.

Prvi Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme predstavlja korak ka stvaranju održivog ekosistema za razvoj malih preduzeća u opštini Bačka Topola, te će doprineti jačanju ekonomske osnove i podsticanju inovacija u lokalnoj privredi.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
5 2 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare