Saopštenje za javnost

Javno preduzeće “Komgrad“ iz Bačke Topole je izdalo saopštenje za javnost, a kao odgovor na članak koji je objavio Magločistač, “Dobićeš otkaz ako nastaviš da se buniš i ostaće ti deca bez hleba” – efikasnija pretnja od sudskih presuda za mobing.

Obaveštenje prenosimo u celosti.

Rukovodstvo JP “Komgrad“-a Bačka Topola, apeluje na građane da se suzdrže od širenja neistine i govora mržnje o rukovodstvu JP “Komgrad“, a nakon objavljivanja teksta Magločistača, u kojem nije prikazano realno stanje u JP “Komgrad“. Naime, nezadovoljstvo malobrojnih pojedinaca ne izražava celokupno stanje u javnom preduzeću i odgovorno tvrdimo da u JP “Komgrad“ niko nije mobingovan. Osnovno načelo preduzeća je da se radni zadaci moraju izvršiti, bez obzira na funkciju u firmi, nacionalnu ili versku pripadnost, političku opredeljenost, kao i porodični položaj. Rukovodstvo maksimalno izlazi u susret radnicima, uzimajući u obzir da su pojedini poslovi teški fizički poslovi. Rad se nikada nije smatrao mobingom, a nažalost postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju ovo pravo.

Ne možemo reći da su radnici koji su otišli iz preduzeća, otišli zbog nezadovoljstva uslovima rada, niti zbog radne atmosfere, a to mora da je znak da preduzeće, u skladu sa mogućnostima, dobro funkcioniše. Čak se i obim poslova iz godine u godinu povećava iz razloga što “Komgrad“ do kraja godine mora da preuzme obavljanje komunalne delatnosti (odvoženje komunalnog otpada) iz svih naselja u opštini, ali ni to ne utiče na kontinuitet u radu.

Poslednjih godina preduzeće je prošlo kroz brojne promene, u cilju poboljšanja pre svega položaja radnika, ali i pružanja kvalitetnih usluga i otvorenosti prema korisnicima. Konstantno se ulaže u vozni park, a ne u luksuzna i službena vozila, u modernizaciju opreme, obuke radnika, kao i poboljšanje komunikacije sa korisnicima. Naknade za redovan rad, kao i prekovremeni i noćni rad su redovno isplaćeni u skladu sa zakonskim propisima i drugim aktima preduzeća.

Plasiranjem informacije da se u JP “Komgrad“ vrši mobing, bez da je pružena prilika drugoj strani da se izjasni o ovim tvrdnjama, narušava ugled preduzeća u okolini i čini mu štetu.

Naglašavamo da sloboda medija i društvenih mreža ne podrazumeva i plasiranje laži, kojima se povređuju čast i ugled pojedinca ili preduzeća.

U nadi da će se ubuduće pažljivije postupati plasiranju bilo kakvih informacija,

S poštovanjem,

Rukovodstvo JP “Komgrad“

Izvor:

Komgrad

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare