Nova vodovodna mreža za stanovnike Kiš Lajoša

Radovi na izgradnji nove vodovodne mreže za naselje Kiš Lajoš – Bačka Topola, koje izvodi JP “Komgrad” su privedeni kraju. Kako  je za IC/TK kazao rukovodilac za snabdevanje i distribuciju Robert Čipa, urađena je kompletna trasa duga 914 m HDPE polietilenskog cevovoda prečnika 110 i pritiska 10 bara, što će zadovoljiti potrebe za nesmetano snabdevati mikro naselja Kiš Lajoš, a prednost se ogleda i u daljem turističkom razvoju ovog dela grada, rekao je Čipa.
– Završetkom radova na izgradnji vodovodne mreže biće obezbeđeno snabdevanje za 21 domaćinstvo, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 5,7 miliona dinara – istakao je predsednik opštine Bačka Topola Adrian Satmari – istovremeno je završena i rekonstrukcija 200 m mreže i u delu ulice Maksima Gorkog, što je kasu opštine koštalo 1,5 miliona dinara – dodao je Satmari uz napomenu da će stanovnici ovog dela grada moći da se priključe na novi vodovod, biće u obavezi da izgrade svoj šaht, nabave vodomer, a JP Komgrad će izgraditi priključke.
Satmari podseća da je ove godine, zahvaljujući podršci Sekretarijata za poljoprivredu sa 28 miliona dinara, u fabriku vode ugrađen i hlorinator, uređaj namenjen za automatsku dezinfekciju vode.
Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare