Novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u „AIK Žibelu Bačka Topola“

U okvriru projekta EU za Zelenu agendu u Srbiji, u sredu, 27. marta organizovan je obilazak novog postrojenja za preciscavanje otpadnih voda na lokaciji fabrike „AIK ZIBEL BACKA TOPOLA“ u Backoj Topoli.
Uz podrsku Vlade Svajcarske,Ministarstva zastite zivotne sredine, Programa Ujedinjenih nacija za razvoja(UNDP) I „AIK ZIBEL Backa Topola“, predstavljeno je novo sekundarno postrojenje za preciscavanje otpadnih voda koje nastaju u proizvodnom procesu ove fabrike.
Zahvaljujuci precistacu, kvalitet vode koju ispusta „AIK-ZIBEL Backa Topola“, sada je u skladu sa vrednostima propisanim u EU, sto ce dovesti do smanjenja zagadjenja reke Krivaje.
Rezultati analize mulja iz vode, koji nastaje nakon sekundarnog tretmana su pokazali mogucnosti za proizvodnju organskog djubriva od istog.
Dogadjaju su prisustvovali : Ricard Koli, sef razvojne saradnje Ambasade Svajcarske u Srbiji, Jakup Beris,stalno predstavnika Programa Ujedinkenih nacija za razvoja u Srbiji, Anton Avinjon, programski menadzer za zastitu zivotne sredine I klimatskih promena  delegacije EU.
Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare