Počelo Postavljanje Šina

Foto: infrazs

Nedavno su započeti radovi na postavljanju železničkih šina u okviru ambicioznog projekta koji povezuje Beograd i Budimpeštu brzom železničkom linijom, prema informacijama koje je dao Goran Vesić, ministar građevinarstva, tokom svoje posete Subotici u novembru. Ovaj projekt, koji se očekuje da bude završen do kraja 2024. godine, otvoriće put za pokretanje brzih vozova između dva glavna grada od sredine 2025. godine.

Kineska železnička kompanija China Tiejiuju Engineering & Construction Kft. zajedno sa China Railway Electrification Engineering Group, predstavljaju glavne izvođače radova. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, njihovi stručnjaci i mašine su nedavno stigli u Bačku Topolu i napreduju sa radovima na postavljanju šina.

Nenad Stanisavljević, portparol Železničke Infrastrukture Srbije, u intervjuu za Euronews, istakao je da projekat u potpunosti zadovoljava moderne zahteve železničkog saobraćaja. Tehnički podaci, pronađeni u tenderu Mađarskih Državnih Železnica (MÁV), detaljnije objašnjavaju specifikacije: linija će podržavati brzine do 160 kilometara na sat, biće izgrađena sa dve pruge, biće opremljena ETCS 2 (European Train Control System) nivoom jedinstvenog evropskog sistema za kontrolu vozova i elektronskim sigurnosnim uređajem. Za teretni saobraćaj, pruge će moći da podnesu osovinu tereta do 225 kilonjutona.

Što se tiče stanica, one će biti prilagođene za prijem teretnih vozova dužine do 750 metara, dok će visina perona biti 55 centimetara iznad šine, što će omogućiti lakši pristup svim putnicima, uključujući i osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare