U Bačkoj Topoli na četiri lokacije postavljen uređaj za merenje brzine

Da bi se unapredila saobraćajna infrastruktura i bezbednost na putevima, opština Bačka Topola je tokom ove godine postavila četiri LED displeja za merenje brzine vozila. Ovi displeji su postavljeni na ključnim ulazima u opštinu: iz pravca Subotice, Malog Iđoša, Bajše, kao i iz pravca Stare Moravice. Predsednik opštine, Adrian Satmari, lično je posetio lokaciju i istakao važnost ovog projekta za bezbednost u saobraćaju. Finansiranje ovog projekta je delimično pokriveno sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u iznosu od 1.400.000 dinara, dok je opštinski budžet doprineo sa 400.000 dinara.

Adrian Satmari je takođe naglasio da je Savet za bezbednost saobraćaja usvojio novu strategiju za bezbednost na putevima opštine, te da očekuje značajan napredak u bezbednosti sa implementacijom ovog projekta. Posebno je izdvojio značaj rekonstrukcije puta prema Staroj Moravici, koji vodi do graničnog prelaza Bajmok – Bačalmaš, ističući to kao veliki uspeh lokalne samouprave.

Sabolč Feher, pomoćnik resornog sekretarijata, tokom posete Bačkoj Topoli, istakao je važnost unapređenja bezbednosti saobraćaja i naglasio da se iz tog razloga svake godine raspisuju konkursi za lokalne samouprave. Ove godine, za ovakve projekte je dodeljeno ukupno 46 miliona dinara.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare