Usvojen budžet od 1.858.000.000 dinara za 2024. godinu

Skupština opštine Bačka Topola je na poslednjem ovogodišnjem zasedanju usvojila ključne dokumente, uključujući i budžet za 2024. godinu koji iznosi 1.858.000.000 dinara. Prioriteti budžeta su fokusirani na kontinuirani razvoj i realizaciju započetih projekata.

Jedan od glavnih projekata je rad na hotelu, gde je sa izvođačima potpisan ugovor o radovima koji će trajati 480 dana. Takođe, planira se završetak izgradnje zatvorenog bazena, finansiranog u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja, do kraja naredne godine.

Jedan deo budžeta je i podrška obrazovanju, sa povećanjem stipendija za studente sa 5.000 na 8.000 dinara mesečno. Ove godine, 132 studenta su potpisala ugovor o stipendiranju. Pored toga, planirano je finansiranje putnih troškova za učenike osnovnih i srednjih škola u iznosu od 6.600 dinara.

Projekat modernizacije javne rasvete u opštini takođe je u toku, sa ciljem značajne uštede u potrošnji električne energije. Predsednik opštine, Adrian Satmari, ističe da će privatni partner finansirati ovu investiciju, a opština će je otplaćivati u narednih 15 godina.

Ostale inicijative uključuju nastavak kupovine dečijih auto sedišta, čime se doprinosi bezbednosti u saobraćaju, kao i podršku manifestacijama kao što su Lake fest, seljačka olimpijada, sarmijada i druge. Planirano je i ravnomerno ulaganje u razvoj mesnih zajednica, podrška udruženjima građana i sportskim klubovima.

Završetak sednice obeležen je razmenom čestitki povodom praznika i uručenjem prigodnih poklona odbornicima, naglašavajući snažan fokus opštine na kontinuitet i razvoj lokalne zajednice.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
5 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare