Apel za pomoć: Bačkotopolska porodica sa sedmoro dece u teškim uslovima

Porodica Dimović-Bošković iz Bačke Topole, koja broji devet članova, suočava se s izazovima koji nadilaze njihove trenutne mogućnosti. Roditelji, nezaposleni i sa zdravstvenim problemima, bore se da obezbede osnovne potrebe za svoju brojnu porodicu. Majka Sonja je trenutno u šestom mesecu trudnoće, a najmlađe dete ima samo godinu i po, dok najstarije ima deset godina. Svi zajedno žive u nedovršenoj jednosobnoj kući, sa oskudnim uslovima.

Lokalni ogranak Karitasa u Bačkoj Topoli pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu. Oni su već obezbedili osnovne potrepštine kao što su jorgani, hrana, igračke za decu, i sredstva za higijenu. Međutim, potrebe porodice su mnogo veće. Kuća u kojoj žive ima samo dve male prostorije i kupatilo koje trenutno sređuje Ranko, uz rad na povremenim poslovima. Većina kućnih aparata je neispravna, uključujući mašinu za pranje veša, frižider i električni štednjak, što dodatno otežava svakodnevni život porodice.

Lenke Doša, članica Karitasa, izrazila je zabrinutost za ovu porodicu i naglasila potrebu za kontinuiranom pomoći. Karitas organizuje prikupljanje pomoći za porodicu Dimović-Bošković, kako bi im olakšali tešku materijalnu situaciju i ulepšali predstojeće praznike.

Donacije se može doneti u Jadranskoj ulici broj 3, gde se nalazi sedište Karitasa, a prijem donacija organizovan je utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati. Za one koji žele da pomognu finansijski, novčane donacije se mogu uplatiti na račun Karitasa (325-9500700200775-46) sa naznakom za pomoć porodici Dimović-Bošković.

Ovaj apel za pomoć ističe važnost solidarnosti i zajedničkog delovanja u podršci onima koji se nalaze u teškim životnim okolnostima.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare