Na maturu bez automobila

Агенција за безбедност саобраћаја реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила” којом апелује на матуранте широм Републике Србије да за одлазак и повратак са матурских прослава не користе аутомобиле у својству возача.

Кампања чија је овогодишња порука „На путу до 0 не турирај – матурирај!“, је намењена матурантима широм Републике Србије. С обзиром на то да се ближи време одржавања матурских вечери, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је позвала локалне самоуправе да се прикључе реализацији активности у оквиру ове кампање. Ове године се за заједничку реализацију кампање пријавило 56 локалних самоуправа, а очекује се учешће више од 12.000 младих.

Путем ове кампање млади ће моћи да се информишу о ризицима небезбедног понашања у саобраћају и начинима како их избећи.

Активности које се у оквиру кампање реализују у локалним самоуправама подразумевају трибину за младе чији је концепт такав да, поред излагања представника Агенције за безбедност саобраћаја, у оквиру којег се младима указује на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, млади имају прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. У оквиру ових активности укључена је и вежба са тзв. „пијаним наочарима“ која за циљ има да младима укаже на перцепцију и негативне утицаје на расуђивање у алкохолисаном стању.

У наредним данима, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије одржаће трибине широм Србије, у свим локалним самоуправама које су узеле учешће у кампањи.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare