Preventivni pregledi u Domu zdravlja „Dr Janoš Hadzi“

Bačkotopolski Dom zdravlja „Dr Janoš Hadži“ je zakazao za 3. mart  preventivne preglede ultrazvukom štitne žlezde, zatim TSH, FT4 iz krvi pacijenata. Pregledi su se vršili bez zakazivanja.

Kako, oko 30 % populacije može da ima neku od disfunkcija u radu štitne žlezde, koja se ogleda u ubrzanom ili usporenom radu, a koje su jednako problematične za zdravlje pacijenata i stvaraju im zdravstvene probleme koje iziskuju lečenje. Što se tiče zvaničnih dijagnostičkih podataka iz 2022. godine, tumori štitne žlezde su na 16. mestu po dijagnostici svih tumora, a na 3. mestu svih tumora kod žena  bez obzira na životnu  dob.

U organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u subotu , 2. marta i nedelju 3. marta, širom Srbije u 150 zdravstvenih ustanova , organizovani su skrining pregledi štitne žlezde. Skrining u medicini predstavlja preventivni lekarski pregled za veći broj ljudi, kako bi se neka bolest otkrila na vreme u što ranijem stadijumu.

S obzirom da najavljeni skrining test nije trebalo zakazivati i da je svim pacijentima u opštini Bačka Topola podjednako dostupan, saznali smo od pacijenata da nisu mogli da dobiju termin nakon 8.30 časova te da se nadaju nekom novom datumu, koji će da utvrdi Dom zdravlja ili Ministarstvo zdravlja Republike Srbije , kako bi dobili svoju priliku za besplatan organizovan pregled.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare