Solidarnost u Delu: Humanitarna Akcija za Pomoć Najugroženijima u Bačkoj Topoli

Foto: Unsplash

U Bačkoj Topoli trenutno se odvija izuzetno značajna humanitarna akcija sa ciljem prikupljanja pomoći za socijalno ugroženo stanovništvo. Ova plemenita inicijativa, realizovana u saradnji sa kompanijom LIDL, usmerena je na pružanje podrške i olakšavanje života onima koji se nalaze u teškim životnim okolnostima.

Jedinstvenost ove akcije ogleda se u činjenici da je LIDL, kao društveno odgovorna kompanija, ustupio prostor kod subotičke bolnice Opštinskoj organizaciji Bačka Topola za sprovođenje ove humanitarne akcije. Ovaj gest pokazuje visok nivo solidarnosti i zajedničkog rada različitih sektora u cilju dobrobiti zajednice.

Od početka akcije 23. novembra, već je prikupljeno značajno količina hrane, čija vrednost iznosi oko 120.000 dinara. Svi prikupljeni resursi biće pažljivo distribuirani tokom predstojećih prazničnih dana. Akcija traje do 15. decembra, a građani Bačke Topole koji obavljaju kupovinu u LIDL-u pozivaju se da daju svoj doprinos donacijom hrane. Crveni krst će koordinirati podelu paketa, koja je planirana od 20. do 23. decembra, i to više od 200 porodica biće obuhvaćeno ovom pomoći.

Dodatno, Robne rezerve Vojvodine planiraju da pošalju 300 higijenskih i paketa hrane tokom januara naredne godine, što će biti namenjeno porodicama koje ne koriste usluge narodne kuhinje. Ova akcija je dodatno ojačana zahvaljujući 120 paketa koje je poslao Crveni krst Srbije. Kako navodi Budimir Marić, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bačka Topola, ovakva podrška je izuzetno značajna i doprinosi da praznici budu svetliji i topliji za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare