Svetski dan prve pomoći obeležen u Bačkoj Topoli

Volonteri bačkotopolskog Crvenog krsta, danas su na pijaci, obeležili Svetski dan prve pomoći, pod sloganom “Život u tvojim rukama”, prikazom saniranja rana i reanimacije ranjenih.
Širom sveta, svake godine, Svetski dan prve pomoći obeležavaju organizacije Crvenog krsta nizom aktivnosti kojima je cilj da se široj javnosti skrene pažnja na važnost poznavanja načina hitnog delovanja u situacijama gde je nekome povredom ili stanjem ugrožen život.
Ove godine, pozvana su deca da započnu sa učenjem jednostavnih tehnika prve pomoći, odrasli da stečena znanja i veštine obnavljaju i proširuju tokom života, kao i stariji odrasli građani, kojima se, preporučuje da obrate pažnju na rane znake potencijalno opasnih stanja i primene preventivne mere zaštite.
Prva pomoć predstavlja jednu od centralnih oblasti delovnja Crvenog krsta svih zemlja. Uz preporuku da učenje prve pomoći bude celoživotna aktivnost za stanovništvo svih uzrasta, akcenat je, takođe, stavljen na dostupnost obuke jer je poznavanje veštine neodložne pomoći dragoceno za sve.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare