Uspešno završena edukativna akcija „Čiste ruke za zdrav život“ u organizaciji Ministarstva zdravlja

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u saradnji sa projektom „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19“ (HORSK), uspešno je privelo kraju svoju dvogodišnju edukativnu akciju „Čiste ruke za zdrav život“. Cilj ove akcije bio je edukacija osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom o važnosti higijene ruku kao preventivne mere protiv COVID-19. HD „Bethezda“, jedan od partnera u ovoj inicijativi, ugostila je 16. novembra dr Oliveru Jovanović, konsultantkinju za zdravstvo iz Ministarstva, koja je istakla značaj i uspeh projekta.

Dr Jovanović je objasnila da je projekt započeo obukom edukatora, koji su zatim sproveli edukativne radionice u različitim udruženjima širom Srbije. Ove aktivnosti su realizovane u 26 lokalnih zajednica, sa oko 1000 korisnika, doprinoseći povećanju vidljivosti udruženja i korisnika njihovih usluga. Aniko Huber Varmuža, koordinator akcije u HD „Bethezda“, precizirala je da su organizovali ukupno 6 radionica, podijeljenih u dve grupe – za odrasle i predškolski uzrast (deca od 5 do 7 godina). Svaka grupa je učestvovala u jednoj edukativnoj, jednoj istraživačkoj i jednoj zabavnoj radionici fokusiranoj na higijenu ruku. Finansijska sredstva za materijale i osveženje učesnika obezbedilo je Ministarstvo zdravlja, što je doprinelo uspehu ovih radionica. Huber Varmuža je takođe naglasila nameru da se nastavi sa sličnim edukativnim zdravstvenim radionicama, uzimajući u obzir veliku odgovornost koju su učesnici pokazali prema svom i zdravlju svoje okoline.

Na kraju akcije, dr Jovanović je uručila higijenske paketiće svim učesnicima, a HD „Bethezda“ je dobilo univerzalni dozator za pranje ruku alkoholnim sredstvima kao nagradu za njihov doprinos projektu.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare