Zlatna Plaketa za SKC „Vuk Stefanović Karadžić“

U atmosferi svečanosti i kulturnog nadmetanja, folklorni ansambl SKC „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole ostvario je značajan uspeh, osvojivši prestižnu Zlatnu plaketu na 23. Republičkom festivalu reprezentativnih folklornih ansambala Srbije. Ovaj festival, koji je održan 2. i 3. decembra u Obrenovcu, okupio je elitu srpskog folklora, predstavljajući četrnaest najboljih ansambala iz cele zemlje.

Selekcija učesnika bila je rigorozna i obavljena je kroz godinu dana, tokom koje su stručne komisije vršile odabir ansambala na osnovu njihovih izvedbi u okviru okružnih takmičenja. Kroz ovaj proces, iz svakog okruga i različitih delova Srbije, birani su najbolji koji će predstavljati autentičnost i bogatstvo srpskog folklora.

SKC „Vuk Stefanović Karadžić“, kao predstavnik Bačke Topole, imao je zadatak da predstavi tradiciju i kulturu svog kraja, što su članovi ansambla uspešno ostvarili. Njihov nastup, koji je kombinovao tradicionalne koreografije, kostime i muziku, oduševio je kako publiku, tako i stručni žiri. Ovaj uspeh je rezultat dugogodišnjeg rada, posvećenosti i ljubavi prema folkloru, koji su članovi ansambla demonstrirali.

Zlatna plaketa Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije nije samo priznanje za kvalitet njihovog nastupa, već i potvrda doprinosa očuvanju i promociji srpske kulturne baštine. Ovaj uspeh će sigurno biti inspiracija i podstrek za dalje angažovanje ansambla u kulturnom životu Bačke Topole, kao i za mlađe generacije koje teže da sačuvaju tradicionalne vrednosti kroz umetnost folklora.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
4 2 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare