„Zlatokosa i princ“ 17. novembra u Bačkoj Topoli

U petak, 17. novembra, Pozorište „Jelenica“ će izvesti predstavu „Zlatokosa i princ“ u Pozorišnoj sali Doma kulture. Predstava je inspirisana bajkom istog naziva.

Radnja se odvija u dalekom kraljevstvu gde žive kralj i kraljica koji iščekuju rođenje svoje bebe. Kraljici se za vreme trudnoće izuzetno jela vrsta kupusa iz bašte koja se nalazi preko puta kraljevskog dvorišta. Kralj je, želeći da iskaže ljubav i pažnju, svako jutro brao kupus za svoju voljenu.

Jednog dana, veštica koja živi u toj kući, uhvati kralja u berbi kupusa i zapreti mu da će, kada se beba rodi, odvesti je daleko od njih. I veštica je održala obećanje – odmah po rođenju, mala princeza je oteta i zatočena u kuli do koje samo veštica ima pristup. Zlatokosa, kako su je nazvali, izrasta u divnu devojku s kosom dugom do tla, za koju veštica veruje da ima lekovita svojstva koja joj vraćaju mladost.

Sve se menja kada princ, šetajući šumom, čuje Zlatokosinu pesmu i ugleda je. Od tog trenutka počinje romantični i najuzbudljiviji deo predstave, koji kulminira srećnim završetkom u kome dobro trijumfuje nad zlom, ljubav nad mržnjom, a pravda nad nepravdom.

Ulaznice se mogu rezervisati po ceni od 350 dinara pozivom na brojeve telefona 024/713-515 i 066/912-86-12.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare