ODRZANA 4. SVETOSAVSKA AKADEMIJA

ODRZANA 4. SVETOSAVSKA AKADEMIJA

U petak, 26. januara sa pocetkom u 11.00 casova, ucenici tri srednje skole u Backoj Topoli sa svijim profesorima organizovali su Svetosavsku akademiju.
Nakon interpretacije himne Svetom Savi,redjali su se recitali.Ucenici STS „Jozef Sinkovic“ su pripremili recital „Stopama Svetog Save“, kojim su Nas podsetili na zivot, rad I ulogu Svetog Save u zivotu I prosvetiteljstvu. Pod nazivom „Darovi“ , ucenici Poljoprivredne skole sa domom ucenika su predstavili svoju impresiju o Svetom Savi uz pesmu I recitale.
Dodeljene su nagrade najkreativnijim ucenicima u cetiri kategorije: pisanje eseja na srpskom I madjarskom jeziku, umetnicka fotografija I izrada slavskog kolaca.
Na priredbi su se predstavili horovi iz Gimnazije I ekonomske skole „Dositej Obradovic“, Muzicke skole Backa Topola, nastup KUD “ Vuk Stefanovic Karadzic“ I uvek najvise iscekivana tacka dramske sekcije gimnazijalaca pod nazivom “ Neka od sada samo sloga vlada“.
U prisustvu direktora skola, profesora, predstavnika pravoslavne I rimokatolicke verske zajednice, člana Opštinskog veća za prosvetu, Milana Janusa,gostuju I ucenika obelezen je Dan Svetog Save ,a sve sa zeljom za medjusobnu ljubav, razumevanje I slogu.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare