Poseta predsednika Kine Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da čelično prijateljstvo Kine i Srbije niko neće moći da razdvoji i zahvalio se kineskom predsedniku Si Đinpingu što je ta zemlja uvek bila uz Srbiju kad god joj je bilo teško.
 On je nakon razmene potpisanih sporazuma rekao Siju da će i Srbija uvek biti uz Kinu.
 „Kina nikada nije okrenula glavu od Srbije, bili su uz nas i pre 25 godina. Otvorili ste nam prozore nade. Beskrajno vam hvala, dobrodošli ste uvek u svoju drugu kuću“, rekao je Vučić.
 On je rekao i da je Si potvrdio da će Kina ne samo učestvovati na Expu2027 već i da će svojim iskustvom i znanjem da pomogne našoj zemlji da to organizuje i predstavi se u najboljem svetlu.
 Rekao je da je Srbija kupila pet vozova od Kine i još devet za lokalne pruge, ali da je namera da se vozovi proizvode u Srbiji.
 Kako je rekao, iako su mu se svi smejali zbog toga, započeli su i pregovore sa kineskom kompanijom oko letećeg taksija koji ćemo uspostaviti 2027. godine.
 Objasnio je da se radi o jednoj od najpoznatijih kompanija u svetu, ali da ne želi da otkriva ime, kao i da je u pregovorima sa proizvođačima električnih automobila.
#vojvodinauživo #China #serbia
Izvor: Vojvodinauzivo
Foto: Vojvodinauzivo
Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare