U Bačkom Sokolcu održano prvo „Banijsko prelo“

Foto: Blagoje Acan

U organizaciji Z.U.“Banija“ Bačka Topola i Z.U.“Banija“ Subotica u Bačkom Sokolcu kod Bačke Topole, održano je 1. Banijsko prelo. U prepunoj sali Doma Kulture okupilo se preko 200 Banijaca i njihovih prijatelja.

Među njima su bili i predsjednik Skupštine Bačke Topole Saša Srdić, pokrajinski poslanik Peđa Petrović, Član ve za prosvjetu Milan Janus, pomoćnik predsjednika Pavle Lužaić, direktor industrijske zone Radomir Kuzmanović Radomir.

Predsjednik Skupštine Z.U.Banija Bačka Topola Miroslav Krković, Dr Saša Graorac, predsjednik Skupštine Z.U.Banija Subotica i Saša Srdić predsjednik Skupštine, u uvodnom dijelu su pozdravili goste i poželjeli im lijepu zabavu i druženje sa posebnom željom da ova manifestacija pređe u tradiciju.

U zabavnom programu učestvovala je muška pjevačka grupa Banija iz Prigrevice koja je otpjevala nekoliko pjesama iz svoga zavičaja.

Goste je zabavljao Zdravko Jerković sa svojim bendom, a domaćini su za svoje goste priredili bogatu večeru i tombolu.

Tako to rade vrijedni i dobro organizovani Banijci.

Prvo Banijsko prelo održano je u Bačkom Sokolcu 30.10.2023. prela održana je u Bačkom Sokolcu, u organizaciji Zajednica udruženja „Banija“ iz Bačke Topole i Subotice. Manifestacija je okupila više od 200 Banijaca i njihovih prijatelja u sali Doma Kulture.

U muzičkom delu programa nastupila je muška pjevačka grupa „Banija“ iz Prigrevice, koja je izvela nekoliko pesama karakterističnih za svoj zavičaj. Zabavu je dodatno upotpunio Zdravko Jerković sa svojim bendom, dok su domaćini priredili obilnu večeru i tombolu za sve prisutne.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare