Raspisani parlamentarni izbori za 17. decembar

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, danas je raspustio parlament, uz najavu održavanja parlamentarnih izbora 17. decembra.

„Drage sugrađanke i sugrađani Srbije. Na temelju odredbi člana 109, odeljaka 1. i 5. Ustava Republike Srbije, kao i člana 21. odeljka 1. Zakona o predsedniku Republike, na temelju obrazloženog predloga Vlade datog 30. oktobra 2023. godine, izdajem ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije“, izjavio je Vučić.

Takođe je dodao da su izbori za narodne poslanike zakazani za 17. decembar 2023. godine.

Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine, takođe je danas raspisao lokalne izbore za isti datum, koji će biti održani u 65 gradova i opština širom zemlje.

„Dragi građani Srbije, sukladno odredbama Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi, danas su raspisani izbori za članove skupština u 65 gradova i opština u Republici Srbiji, koji će se održati 17. decembra 2023. godine. Ova odluka postaje efikasna momentom objavljivanja u Službenom glasniku, a od tog trenutka počinju teći i rokovi za izborne aktivnosti“, rekao je Orlić tokom konferencije za medije u Skupštini Srbije.

Dodao je da će izborni proces biti sproveden u skladu sa zakonskim propisima, pod nadzorom nadležnih organa.

Izvor:

Tanjug

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare