Izmeštanje brojila na bandere

Od danas, 05.12.2023., u ulici Servo Mihalj u toku je proces izmeštanja električnih brojila na bandere, odnosno njihova konverzija u pametna brojila. Ovaj projekat predstavlja deo šire inicijative za modernizaciju distributivne mreže i unapređenje efikasnosti energetske upotrebe.

 

U razgovoru sa radnicima saznali smo da je cilj projekta da se u narednom periodu sva brojila u ovoj oblasti prebace na bandere. Pametna brojila omogućavaju preciznije praćenje potrošnje električne energije, što doprinosi boljem planiranju i raspodeli resursa. Takođe, ovi uređaji pružaju korisnicima detaljnije informacije o njihovoj potrošnji, što može pomoći u efikasnijem korišćenju električne energije i smanjenju troškova.

 

Lokalni stanovnici izrazili su različite stavove prema ovom projektu. Neki su pozdravili modernizaciju i očekuju smanjenje troškova električne energije, dok su drugi izrazili zabrinutost zbog potencijalnih problema u instalaciji i promenama u načinu naplate.

 

Planira se da se slične inicijative sprovedu i u drugim delovima grada, čime bi se postiglo unapređenje energetske infrastrukture na širem nivou.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare