Novi početak za Žensku košarku u Bačkoj Topoli

Novi početak za žensku košarku u Bačkoj Topoli

Dana 14. maja 2024. održana je Osnivačka skupština novog ženskog košarkaškog kluba u Bačkoj Topoli, koji će poneti ime „Košarkaški ženski klub Topolčanka 1946“. Na osnivačkoj skupštini su jednoglasno izabrani svi članovi kluba, predsednik kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.
Za predsednika novog kluba je izabran jednoglasno Rajko Milisavljević, poznato ime u svetu sporta i nekadašnji košarkaš. On se ujedno i zahvalio svim prisutnima i istakao:
„Sa zadovoljstvom sam prihvatio ovaj poziv, drago mi je što će ovo biti jedna lepa priča, sa lokalnim ljudima, jedna prava slika Bačke Topole. Naravno, ovo je i velika obaveza za mene, ali spreman sam da se u potpunosti posvetim novom klubu i budem svima na raspolaganju“.
Novoformirani klub će odmah pristupiti formiranju mlađih selekcija, pionirki i selekcije koja će se takmičiti u Mini basket ligi. Uveliko se radi i na formiranju prvog tima, koji će od jeseni početi da se takmiči u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi sever. Mlađe selekcije će predvoditi Vukašin Arsenić, dok će pionirke nastaviti da vodi Miroslav Hinić, koji je ove godine došao sa ekipom do polufinala Kvalitetne lige Vojvodine gde je na kraju zauzeto četvrto mesto.
Prvi tim vodiće Dejan Šegrt, koji je takođe imao poruku za sve ljubitelje košarke u Bačkoj Topoli:
„Zahvaljujem se svima, pre svega novoj upravi i predsedniku na poverenju da ponovo budem trener Topolčanke. Nova energija, prisustvo ljudi sa kojima sam već sarađivao i među kojima vlada obostrano poštovanja, kao i činjenica da smo svi iz našeg grada bili su presudni da prihvatim poziv. Naravno, uticala je i emocija prema Topolčanki i želja da završim započeto. Puno posla je pred nama, naročito sklapanje prvog tima, ali verujem u sve. Želja nam je da „naš“ Čaki bude opet pun!“.

Izvor:

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare