Završena 1 od 2 akcije zanavljanja sadnica

Oktobarska akcija prikupljanja elektronskog otpada i konstantno sakupljanje limenki tokom cele godine omogućili su organizaciji „Zeleno Zvonce“ da pokrene značajne akcije za unapređenje zelenih površina u lokalnoj zajednici. Za razliku od prethodnih godina, fokus ove godine nije na proširenju drvoreda, već na revitalizaciji i zameni propalih sadnica, što je ključno za očuvanje već postojećeg zelenila.

Prva u nizu ovih ekoloških akcija odvila se na pravcu Zobnatica – Mali Beograd, gde su sadnice originalno posađene 2018. godine. Ova obnova je deo kontinuiranih napora da se očuva i poboljša zelena infrastruktura u regionu, dajući novi život već postojećim drvoredima.

Interesantno je da ovim akcijama redovno prisustvuju članovi lokalnog Udruženja obolelih od multiple skleroze MS Mala Bačka iz Bačke Topole, pokazujući zajedništvo i posvećenost ekološkim ciljevima unutar zajednice.

Naredna akcija je zakazana za subotu, 16. decembra 2023. godine, na pravcu Bačka Topola – Bački Sokolac. Ova akcija se odnosi na deonicu od izlaza iz Bačke Topole do vojnog skladišta. „Zeleno Zvonce“ poziva sve zainteresovane građane da se pridruže ovoj ekološkoj inicijativi. Učešće šire zajednice ne samo da doprinosi efikasnosti realizacije ovih akcija, već i jača svest o važnosti brige o životnoj sredini.

Déjà vu

 

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare